2025-2030: ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

ΓΟΗΤΕΙΑ.

Με ένα καινούργιο επίσημο μήνυμα που εξυμνεί την αιλουροειδή και ελκυστική του εμφάνιση, την επαναστατική εσωτερική του σχεδίαση, και την υπόσχεσή του για μοναδικές οδηγικές συγκινήσεις, το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT αποτελεί τον προάγγελο μίας νέας εποχής, μετουσιώνοντας το όραμα της Μάρκας για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα. Το πρώτο Σχεδιαστικό Μανιφέστο της PEUGEOT με επικεφαλής τον Matthias Hossann, το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, ενσαρκώνει τη σημαντική αλλαγή της μάρκας.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ.

Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT εκφράζει με τον πλέον εμφατικό τρόπο αυτό το αισιόδοξο όραμα, και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος. Με τη νέα γενιά i-Cockpit® και το σύστημα ελέγχου Hypersquare, φέρνει επανάσταση στην οδηγική απόλαυση, προσφέροντας έναν νέο, και πιο διαισθητικό τρόπο χειρισμού του αυτοκινήτου. Η φιλοσοφία της εκτεταμένης χρήσης πανοραμικού γυαλιού Skyspace, προσφέρει νέα αίσθηση και νέες συγκινήσεις. Η καμπίνα επιβατών διαθέτει νέους εσωτερικούς χώρους, και η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική συμπληρώνεται από υλικά που συνδυάζουν τις χρωματικές αποχρώσεις, με τρόπο που κάνει έντονη αντίθεση με το μαύρο, επαναπροσδιορίζοντας ταυτόχρονα μέσω νέων τεχνικών, και την ιδέα της στιβαρότητας.

ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT ανοίγει νέες προοπτικές χάρη στην τολμηρή αρχιτεκτονική του σχεδιασμού του, η οποία στηρίζεται στη γενιά των πλατφορμών “BEV-by-design”, και προσφέρει γενναιόδωρες διαστάσεις, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο την αριστεία των καινοτομιών της.

Αυτό το Μανιφέστο θα αποτελέσει έμπνευση για τα μελλοντικά προϊόντα της μάρκας, μέχρι και τα πιο compact μοντέλα της γκάμας, από το 2025.

Δηλώσεις της Linda Jackson CEO της μάρκας PEUGEOT

“Η PEUGEOT έχει δεσμευθεί για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Το 2023, το 100% των αυτοκινήτων της γκάμας θα είναι ηλεκτροκίνητα, και τα επόμενα δύο χρόνια θα λανσαριστούν πέντε νέα, 100% ηλεκτρικά μοντέλα. Η φιλοδοξία μας είναι απλή: να κάνουμε την PEUGEOT την κορυφαία μάρκα ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη, έως το 2030. Αυτό το αντικειμενικό και φιλόδοξο όραμα ανοίγει το δρόμο για έναν ριζικό μετασχηματισμό της μάρκας. Αυτό εκπροσωπεί σήμερα και το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, που σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής! Η PEUGEOT υπόσχεται ότι έναν ελκυστικό κόσμο με το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT να ενσωματώνει το νόημα αυτής της υπόσχεσης από σήμερα και μετά»..

PEUGEOT INCEPTION CONCEPT – Η μάρκα δείχνει το δρόμο για ένα νέο όραμα της αυτοκίνησης

Το όνομα PEUGEOT INCEPTION CONCEPT (ή “Inceptio” στα Λατινικά), σημαίνει «η έναρξη». Κανένα άλλο όνομα δεν θα μπορούσε να συνοψίσει καλύτερα τη φιλοδοξία αυτού του Μανιφέστου της PEUGEOT, που αποτελεί μία υπόσχεση για τη νέα εποχής της μάρκας.

Με τον εμπνευσμένο σχεδιασμό του, το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT προσφέρει πρωτότυπες τεχνολογικές προοπτικές, και σας μεταφέρει σε μια μοναδική εμπειρία αυτοκίνησης.

 • Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT σας οδηγεί σε μία νέα διάσταση, που κινείται μεταξύ του ονείρου και της πραγματικότητας, και υπόσχεται έντονες συγκινήσεις, ακόμα και από τη στιγμή που το αντικρύζεις για πρώτη φορά, το αγγίζεις ή βρίσκεσαι στο εσωτερικό του. Φιλοδοξεί να περάσει στην παραγωγή, όλες του τις καινοτομίες, από το 2025 και μετά.

Εμφάνιση αιλουροειδούς μέσω μίας νέας σχεδιαστικής έκφρασης

Από τη  πρώτη ματιά, το μοντέλο γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμο χάρη στην χαρακτηριστική σιλουέτα αιλουροειδούς της PEUGEOT.

Τα γονίδια της μάρκας είναι παρόντα, η έκφραση όμως έχει διαφοροποιηθεί καθώς έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τα πρότυπα μίας νέας εποχής που ξεκινάει από σήμερα. Η νέα αυτή σχεδιαστική γλώσσα θα παρουσιαστεί μέσα από τα επόμενα μοντέλα της PEUGEOT από το 2025. Είναι πιο απλή και πιο εκλεπτυσμένη. Διακρίνεται για τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες που εμπνέονται από τον ψηφιακό κόσμο. Το νέο αυτό design διακρίνεται για τις εντυπωσιακές του γραμμές και τις αθλητικές του καμπύλες, τα περισσότερο γεωμετρικά και γωνιώδη τμήματα, όπως η οριζόντια διάταξη των εντυπωσιακών πλευρικών ‘ώμων’.

Η πρόκληση στο σχεδιασμό του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT έγκειται στο γεγονός της αντίθεσης μεταξύ ενός δυναμικού προφίλ – για την σιλουέτα αιλουροειδούς – και ενός χώρου επιβατών σχεδιασμένου σαν μία γυάλινη κάψουλα που βυθίζεται μπροστά από τα πόδια του οδηγού και του συνοδηγού.

Από το πλάι, το design εξακολουθεί να διατηρεί τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός PEUGEOT, ενός salon με όμορφες γραμμές, ενώ αν το κοιτάξει κανείς από ψηλά, μας μεταφέρει κατευθείαν στο εγγύς μέλλον όπου τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν σχεδιαστεί πάνω σε αποκλειστικά δικές τους πλατφόρμες. Η μαγεία του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT εστιάζεται στην αδιόρατη και τέλεια μετάβαση από τον εξωτερικό στον εσωτερικό του σχεδιασμό, που οφείλεται κυρίως στις μοναδικές γυάλινες επιφάνειές του.

 • ΕΥΦΥΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΥΑΛΙΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ

Οι επιβάτες του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT περιβάλλονται από γυάλινη επιφάνεια συνολικού εμβαδού 7.25μ.2, η οποία συμβάλλει στην όλη τολμηρή σχεδίαση αυτού του Μanifesto. Το σύνολο των γυάλινων επιφανειών (παρμπρίζ, πλευρικά και πίσω τριγωνικά παράθυρα), διαθέτει κρύσταλλα ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης. Τέλεια προσαρμοσμένα στη φιλοσοφία του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, διατηρούν όλα τις ιδιότητες ηχο- και θερμο-μόνωσης και διαθέτουν ειδική κατεργασία (επεξεργασία με οξείδια μετάλλου), μια διαδικασία που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τις προσωπίδες στα κράνη των αστροναυτών της NASA. Αυτό το κρύσταλλο NARIMA® έχει μια ζεστή αντανάκλαση, σε αποχρώσεις του κίτρινου, και πιο ψυχρή μετάδοση, σε τόνους του γαλάζιου. Αυτή η γυάλινη επιφάνεια δημιουργεί έτσι ένα αισθητικό ‘παιχνίδισμα’ μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού. Εξωτερικά, αντανακλάται στο ουδέτερο χρώμα του αμαξώματος. Στο εσωτερικό, διαχέει τις φωτεινές ακτίνες, τροποποιώντας συνεχώς τις αντανακλάσεις και τις αποχρώσεις.

Οι επιβάτες του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT θα απολαύσουν μια νέα εμπειρία σε ότι αφορά το περιβάλλον Χρωμάτων & Υλικών, ενώ η επεξεργασία του πολυχρωματικού γυαλιού συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της θερμότητας και της επίδρασης της υπεριώδους ακτινοβολίας.

 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΑΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ

Η βαφή του αμαξώματος του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, αποτελείται από χρωστικές ουσίες με ψήγματα μετάλλου, και είναι μονής επίστρωσης, πράγμα που σημαίνει ότι καταναλώνεται πολύ λιγότερη ενέργεια κατά την διαδικασία βαφής του.

Η εξαιρετικά ποιοτική εμφάνισή του αναδεικνύει τους όγκους του αμαξώματος και αλληλεπιδρά, όπως τα τζάμια, λαμβάνοντας διαφορετική απόχρωση, ανάλογα με το εξωτερικό περιβάλλον.

 • ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΡΟΣ ΠΛΕΥΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ “FUSION MASK”

Στο μπροστινό προφυλακτήρα έχει υιοθετηθεί μια ολοκαίνουργια φωτεινή υπογραφή της PEUGEOT, που ενσωματώνει τους τρείς εμβληματικούς όνυχες. Αυτό το νέο, εξαιρετικά εντυπωσιακό, μπροστινό μέρος αγκαλιάζει ολόκληρη τη μπροστινή μάσκα και το χαρακτηριστικό τμήμα σε ένα ενιαίο σύνολο που φιλοξενεί επίσης και τους αισθητήρες. Αποτελείται από ένα μόνο κρυστάλλινο κομμάτι με το λογότυπο στο κέντρο, μεγεθυμένο χάρη στο 3D φωτιζόμενο εφέ. Αυτή η μάσκα διαθέτει τρεις λεπτές οριζόντιες λωρίδες που τέμνονται από τους τρείς όνυχες. Οι τέσσερις οπτικές μονάδες βρίσκονται κάτω από τη γυάλινη μάσκα, η οποία είναι τεχνολογίας  καθρέφτη. Το εφέ καθρέφτη οφείλεται στην τεχνολογία ψηφιακής εκτύπωσης  INKJET.

 • ΠΟΡΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μία λωρίδα τεχνολογίας (TECH BAR) διατρέχει οριζόντια την επιφάνεια της κάθε πόρτας. Αυτή η επιφανειακή οθόνη εκπέμπει διαφορετικά μηνύματα εξωτερικά του αυτοκινήτου, καθώς ο οδηγός και οι επιβάτες το πλησιάζουν. Η τεχνητή νοημοσύνη που διαθέτει το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT καθιστά δυνατή την αναγνώριση του οδηγού, προκειμένου να ρυθμιστούν τα συστήματα άνεσης (θέση καθίσματος, θερμοκρασία, τρόπος οδήγησης και προτιμήσεις πολυμέσων), που επιθυμεί ο κάθε επιβάτης.

Εκτός από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, το TECH BAR έχει επίσης τα συνηθισμένα μηνύματα καλωσορίσματος και αποχαιρετισμού, καθώς και τους πολλούς αισθητήρες και τα ραντάρ που συνδέονται με την οδήγηση, αφήνοντας το αμάξωμα εντελώς λείο, καθώς στερείται αυτών των τεχνικών στοιχείων. Το κάτω μέρος των θυρών διευρύνεται και ξεχωρίζει ξεκάθαρα για να βελτιώσει την αεροδυναμική απόδοση  σε αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο τμήμα.

 • ΕΜΠΡΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT είναι επίσης ιδιαίτερα φιλικό στο χρήστη, και πρακτικό χάρη σε ένα κινούμενο τμήμα του αμαξώματος μπροστά από το τεράστιο παρμπρίζ. Αυτό το μικρό καπό αποκαλύπτει την τεχνική περιοχή με την ονομασία  Aero Tech Deck, στην οποία το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT συγκεντρώνει όλες τις λειτουργίες συντήρησης του ηλεκτρικού οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της υποδοχής φόρτισης και του ελέγχου της διαδικασίας φόρτισης.

 • ΕΚΦΡΑΣΙΚΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ

Η πίσω πλευρά, που αντικατοπτρίζει τη νέα υπογραφή όπως και στο μπροστινό μέρος, έχει υποστεί μια πολύ υψηλής τεχνολογίας επεξεργασία, με τους τρείς όνυχες να δείχνουν ότι εισβάλλουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, χάρη στα διπλής επίστρωσης κρύσταλλα. Αυτό παρέχει ένα πραγματικά μαγικό αποτέλεσμα. Η πίσω πλευρά του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT τονίζει το λεπτό σχήμα των φτερών, που χαρακτηρίζεται από μία λεπτή γραμμή σε όλο το μήκος της πλευράς του αμαξώματος.

 • ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΙ

Οι τροχοί “AERORIM” του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT συνδυάζουν αριστοτεχνικά την αεροδυναμική και την αισθητική.

Είναι σχεδιασμένοι σε αξονική συμμετρία, όπως ακριβώς οι τροχοί 20 ιντσών του νέου PEUGEOT 408. Τα σφυρήλατα υφασμάτινα ένθετα συμβάλλουν στο αεροδυναμικό αποτέλεσμα, ενώ τα ένθετα αλουμινίου με μικροδιατρήσεις, υπογραμμίζουν την κορυφαία τεχνολογία  σχεδίασης. Το φωτιζόμενο σήμα του λιονταριού παραμένει στην ίδια θέση καθώς ο τροχός περιστρέφεται. Στο εσωτερικό των τροχών, οι δαγκάνες των φρένων είναι καλυμμένες με καθρέφτη. Αυτή η ιδιόμορφη σχεδιαστική πτυχή αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των κρυστάλλινων στοιχείων του Hypersquare, και συνδυάζεται αρμονικά, τόσο με το εμπρός όσο και με το πίσω μέρος του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT.

Δηλώσεις του Phil York, Διευθυντή Μάρκετινγκ και επικοινωνία της PEUGEOT

“Όπως το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, έτσι και τα μελλοντικά μας μοντέλα θα είναι εξοπλισμένα με τεχνητή νοημοσύνη STLA Brain και θα είναι πλήρως δικτυωμένα. Οι πελάτες της PEUGEOT θα απολαμβάνουν μια απρόσκοπτη εμπειρία, συνδυάζοντας φυσική και ανθρώπινη αλληλεπίδραση, εικονική επικοινωνία με τη μάρκα, και έξυπνες on line υπηρεσίες. Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT αποκαλύπτει μερικές από αυτές τις σημαντικές καινοτομίες. Τα μελλοντικά PEUGEOT βασισμένα σε πλατφόρμες BEV-by-design όχι μόνο θα έχουν μηδενικές εκπομπές, αλλά θα είναι επίσης και χαλαρωτικά, συναρπαστικά, εύκολα στην απόκτηση, στη χρήση και στην on line αναβάθμισή τους.”

Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT ενσωματώνει το όραμα του μέλλοντος του αυτοκινήτου, με στόχο να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις προσδοκίες των πελατών που αναζητούν ολοένα και περισσότερη ευχαρίστηση και είναι δεκτικοί στις νέες τεχνολογίες. Μια νέα γενιά πελατών, προσανατολισμένοι στις δυνατότητες δικτύωσης που αναζητούν μια μάρκα που προσφέρει ηλεκτρικά οχήματα με μεγάλη αυτονομία, εύκολη πρόσβαση στην επαναφόρτιση, ενσωματωμένη συνδεσιμότητα, και με λογισμικό για τον προγραμματισμό ταξιδιών μέσω ενός απλού Interface. Η PEUGEOT έχει τη λύση, και μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα λανσάρουμε 5 νέα 100% ηλεκτρικά μοντέλα, στη συνέχεια θα έχουμε μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα και μέχρι το 2030, έτσι ώστε όλα τα αυτοκίνητα PEUGEOT που θα πωλούνται στην Ευρώπη να είναι ηλεκτρικά.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ νέα εμπειρία μέσω του Hypersquare, μία επανάσταση μέσω του i-Cockpit®.

Στο δρόμο κυκλοφορούν ήδη περισσότερα από 9 εκατομμύρια αυτοκίνητα με i-Cockpit®. Αυτή η νέα αρχιτεκτονική του cockpit με τις εργονομικές της καινοτομίες, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από δέκα χρόνια, από το PEUGEOT 208 πρώτης γενιάς. Σήμερα, το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT το επανεφευρίσκει χρησιμοποιώντας καταξιωμένες τεχνολογίες του μέλλοντος. Οι σχεδιαστές έχουν προχωρήσει σε μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική, καταργώντας το τιμόνι και τους κλασικούς μοχλούς του. Πλήρως ψηφιακό και εμπνευσμένο από βιντεοπαιχνίδια, το σύστημα ελέγχου Hypersquare μεταφέρει στο εγγύς μέλλον, την ιδέα του i-Cockpit®, που εφευρέθηκε από την PEUGEOT.

 • i-COCKPIT ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Με το νέο σύστημα ελέγχου Hypersquare, το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT προσφέρει βελτιωμένη αίσθηση οδήγησης, αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία, και ένα ολοκαίνουργιο, ακόμα πιο διαισθητικό i-Cockpit®. Με ένα απλό άγγιγμα, ελέγχετε όλες τις παραμέτρους οδήγησης και η τεχνολογία ‘steer-by-wire’ κάνει την οδήγηση πιο ενστικτώδη και πιο απλή, όπως ένα βιντεοπαιχνίδι. αλλά στην πραγματική ζωή. Η απόλυτη εργονομία του Hypersquare, που αντικαθιστά το κλασικό τιμόνι, δημιουργεί έναν νέο, φυσικό, απλούστερο και ασφαλέστερο τρόπο οδήγησης. Νέες κινήσεις για καινούργια αίσθηση οδηγικής απόλαυσης, που προσφέρουν μοναδικό επίπεδο άνεσης στην οδήγηση.

Το Hypersquare με τα ψηφιακά ηλεκτρικά χειριστήρια, αποτελείται από μια οθόνη με κυκλικά τμήματα σε κάθε μία από τις τέσσερις γωνίες του, τα οποία ενσωματώνουν διάφορες λειτουργίες:

 • Απόλυτος και φυσικός τρόπος πιασίματος και ελέγχου του συστήματος διεύθυνσης,
 • Άνεση οδήγησης με τα ακροδάχτυλα,
 • Ενεργοποίηση των χειριστηρίων του αυτοκινήτου με την πίεση του αντίχειρα.

Παρόμοιες κινήσεις χειρισμού όπως με το smartphone μας. Ο διαισθητικός χειρισμός προσφέρει υψηλού επιπέδου ασφάλεια..

Το κέντρο του Hypersquare είναι μια οθόνη τύπου tablet που εμφανίζει όλες τις πληροφορίες ελέγχου. Τα πικτογράμματα για τα διάφορα συστήματα (κλιματισμός, ένταση ραδιοφώνου, ADAS, κ.λπ.) εμφανίζονται στα δύο πλαϊνά πάνελ για διευκόλυνση της πρόσβασης στο επιλεγμένο χειριστήριο. Αυτό βρίσκεται μέσα στις κυκλικές εσοχές και είναι προσβάσιμο μετακινώντας μόνο τον αντίχειρα, χωρίς να χρειάζεται να τραβήξετε τα χέρια σας από το τιμόνι. Για ακόμα μεγαλύτερη οδηγική άνεση, το πλαίσιο του Hypersquare είναι κατασκευασμένο από υλικό που προέρχεται από εκτύπωση 3D, ενώ στο κέντρο του, η ψηφιακή γυάλινη οθόνη παρέχει μια εικόνα υψηλής τεχνολογίας.

Το επόμενης γενιάς i-Cockpit ενσωματώνει την τεχνολογία της πλατφόρμας STLA Smart Cockpit της Stellantis.

 • ΣΥΝΣΔΥΑΣΜΟΣ HYPERSQUARE ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΟΡΓΑΝΩΝ HALO

Το σύστημα ελέγχου Hypersquare συνδυάζεται με μια πίσω οθόνη που εμφανίζει πληροφορίες οδήγησης ή του infotainment σε 360°. Αυτό το HALO CLUSTER, με την κυρτή του οθόνη, ενημερώνει τους επιβάτες που πλησιάζουν το αυτοκίνητο. Αυτή η εξωτερική επικοινωνία ενισχύει την έννοια της κοινής χρήσης και ένα νέο όραμα για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Κατά τη μετάβαση στο επίπεδο L4 της αυτόνομης οδήγησης (STLA AutoDrive), το HYPERSQUARE αποσύρεται και μια μεγάλη πανοραμική οθόνη εμφανίζεται από το πάτωμα για να προσφέρει μια νέα εμπειρία στο χώρο επιβατών.

Στόχος της PEUGEOT είναι να υιοθετήσει το Hypersquare και σε ένα μελλοντικό μοντέλο της γκάμας, πριν από το τέλος της δεκαετίας.

 • STEER-BY-WIRE

Πριν από την ανάπτυξη του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, η μάρκα δοκίμασε και ενσωμάτωσε την τεχνολογία Steer-by-Wire με στόχο να εξελίξει αυτήν την καινοτομία, και να προωθήσει το επίπεδο ευκολίας οδήγησης, ασφάλειας και αξιοπιστίας για ελεγχόμενη χρήση. Η φυσική κολόνα του τιμονιού εξαφανίζεται, επιδεικνύοντας τη νέα αρχιτεκτονική στο PEUGEOT INCEPTION CONCEPT.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ νέα εμπειρία οδήγησης, ενισχυμένες συγκινήσεις και περισσότερη άνεση

Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT προσφέρει ένα νέο όραμα για το εσωτερικό ενός μοντέλου grand tourer και διαθέτει νέα, πιο μεγάλα καθίσματα, σύμφωνα με τη νέα αρχιτεκτονική «BEV-by-design» που αφορά αποκλειστικά τα ηλεκτρικά οχήματα. Οι εμπρός επιβάτες απολαμβάνουν μία πανοραμική θέα του δρόμου μπροστά από το αυτοκίνητο.

Η δεύτερη σειρά έχει καλύτερη θέα προς τα έξω, χάρη στις τεράστιες γυάλινες επιφάνειες και τις νέες αναλογίες καθισμάτων.

Οι γυάλινες επιφάνειες στην πλάτη των μπροστινών καθισμάτων δίνουν στους πίσω επιβάτες τη δική τους ατμόσφαιρα και ζώνη ρυθμίσεων. Κάθε υλικό στην καμπίνα έχει υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία στον τομέα των αντανακλάσεων του φωτός. Αυτό σημαίνει ότι το χρώμα του εσωτερικού του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT αλλάζει ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο κινείται, και ποικίλλει ανάλογα με το φως. Στο εσωτερικό, οι χώροι, η άνεση και οι αισθήσεις κυριαρχούν.

 • ΣΟΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Όλες οι αναλογίες καθισμάτων έχουν τροποποιηθεί, ώστε να διαθέτουν πλάτος και να εξασφαλίζουν μοναδική άνεση: Τεχνολογία Comfort Fit, με κάθισμα που προσαρμόζεται στο σχήμα του σώματος του κάθε επιβάτη. Η αρχιτεκτονική και η δομή του καθίσματος προσαρμόζονται όσο το δυνατόν καλύτερα στον κάθε σωματότυπο. Στόχος δεν είναι πλέον να καθίσετε σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου, αλλά να απολαύσετε την άνεση ενός νέου τύπου πολυθρόνας, προσαρμοσμένης στις συνθήκες της δυναμικής οδήγησης, ή να μπορέσετε να χαλαρώσετε όταν λειτουργεί το σύστημα της αυτόνομης οδήγησης. Τα καθίσματα του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, με τις εντυπωσιακές τους αναλογίες, προσφέρουν αυτή τη στάση που ονομάζεται Comfort Fit με προσκέφαλα που δεν εκτείνονται πέρα από τη μέση του αμαξώματος.

Το χαμηλό ύψος των καθισμάτων έδωσε τη δυνατότητα σε αυτή τη νέα αρχιτεκτονική να ελευθερώσει περισσότερο χώρο

 • ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΑΜΠΛΟ

Στο PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, όλες οι θέσεις βρίσκονται πιο κάτω. Απέναντι από τα καθίσματα, το μινιμαλιστικό cockpit, το οποίο μπορεί να εξαφανιστεί κατά τη φάση της αυτόνομης οδήγησης, είναι στραμμένο μόνο στον οδηγό. Το ταμπλό δεν υπάρχει πια, όπως και η εγκάρσια μπάρα και η μπροστινή μετόπη. Με αυτή την εντελώς ανεμπόδιστη θέα του δρόμου, οι επιβάτες μπορούν να δουν και να βιώσουν περισσότερα, αυξάνοντας έως και δέκα φορές τις συγκινήσεις της διαδρομής.

 • ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ FOCAL

Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT είναι εξοπλισμένο με το κορυφαίο ηχοσύστημα HiFi από την FOCAL, μια γαλλική εταιρεία που ειδικεύεται στα ηχοσυστήματα υψηλής πιστότητας, για ακόμα καλύτερη ηχητική απόλαυση. Η χωροταξία των ηχείων στην καμπίνα είναι βέλτιστη με θέσεις που μπορούν να επιλεγούν κατά παραγγελία. Το σύστημα αποτελείται από έναν ενισχυτή, πολλά sound bars (το κάθε ένα με πολλά ομοαξονικά μεγάφωνα διαμέτρου 100χλστ.) που βρίσκονται στις πόρτες και στο μπροστινό μέρος της καμπίνας. Υπάρχουν επίσης και δύο subwoofers στο πάτωμα.

Ένα project που είναι προϊόν συνεργασίας και φέρει την υπογραφή “PEUGEOT- FOCAL” η οποία είναι σκαλισμένη στις γρίλιες του sound bar.

ΑΡΙΣΤΕΙΑ στην επιλογή των υλικών με αναβαθμισμένο επίπεδο αντοχής στο χρόνο

Η μετατροπή της PEUGEOT σε μάρκα ηλεκτρικών σημαίνει περισσότερα από το να τοποθετούμε απλά μία μπαταρία και έναν ηλεκτροκινητήρα στα αυτοκίνητά μας. Το εσωτερικό του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT είναι το αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας πάνω στην σε βάθος μεταμόρφωση της εμπειρίας από ένα αυτοκίνητο. Εδώ, το μαύρο χρώμα έχει απαλειφθεί εντελώς, έτσι ώστε να κυριαρχήσει το καινούργιο περιβάλλον που δημιουργείται από το συνδυασμό φωτός που φιλτράρεται μέσα από τα κρύσταλλα πολλαπλών επιστρώσεων, και τα υλικά με τις ουδέτερες μεταλλικές αποχρώσεις, που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα της καμπίνας, παίζοντας απλά με τις αντανακλάσεις. Το PEUGEOT INCEPTION Concept είναι μια βιτρίνα των νέων τεχνικών που εξελίσσουμε για να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα περισσότερο από 50% έως το 2030 στην Ευρώπη, και να γίνουμε μία εταιρεία Μηδενικών Εκπομπών Άνθρακα, έως το 2038.

 • ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΩΣ ΠΡΟΪΟΝ ΧΥΤΕΥΣΗΣ

Η επανεξέταση της αρχιτεκτονικής των οχημάτων δεν είναι αρκετή. Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT έχει προχωρήσει αυτή τη σκέψη ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας νέες λύσεις για τη μεγιστοποίηση της κυκλικής οικονομίας. Έτσι, γεννήθηκε το ύφασμα μετά από χύτευση. Κομμάτια υφάσματος κατασκευασμένα από 100% πολυεστέρα από τα εργαστήρια πρωτοτύπων του κέντρου σχεδιασμού ή από προμηθευτές, επαναχρησιμοποιούνται και θερμο-συμπιέζονται σε κενό αέρος, και ενώνονται με τη χρήση ρητίνης. Αυτή η τεχνολογία παράγει ένα εξαιρετικά σκληρό και ανθεκτικό υλικό, ικανό να μετατραπεί είτε σε δομικό συστατικό, ή διακοσμητικό εξάρτημα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια ποικιλία κατασκευών, όπως τα πάνελ των θυρών, και δεν χρειάζεται να επενδυθεί με επιπλέον υλικό: η δουλειά του σχεδίου είναι να κάνει ορατά αυτά τα τμήματα που μέχρι σήμερα παρέμεναν αόρατα.

 • ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟΣ ΓΑΛΒΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΧΑΛΥΒΑΣ

Με την παραδοχή ότι, ακόμη και όταν είναι ηλεκτρικό, ένα αυτοκίνητο θα αποτελείται πάντα από τουλάχιστον 50% χάλυβα, η ιδέα ήταν να το υιοθετήσουμε στην ακατέργαστη μορφή του, προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των εξαρτημάτων στο χώρο επιβατών. Αυτό ισχύει για το σκελετό των καθισμάτων του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, ή της κονσόλας του. Στη συνέχεια, ο χάλυβας υποβάλλεται σε μία διαδικασία γαλβανισμού (λουτρό με ψευδάργυρο, συμπεριλαμβανομένης της αντιδιαβρωτικής επεξεργασίας), η οποία παρέχει μια αισθητική αντανάκλαση ακατέργαστου υλικού. Αυτή η λύση είναι απόλυτα σύμφωνη με τη φιλοσοφία που αναδεικνύει τις συγκεκριμένες αντανακλάσεις καθενός από τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό. Η πρόκληση για την υιοθέτηση ακατέργαστων πρώτων υλών είναι μέρος του DNA, όπως άλλωστε συνέβη και πριν από δέκα χρόνια, με τον χαλκό που χρησιμοποιήθηκε στο πρωτότυπο Onyx.

 • ΤΟ ΒΕΛΟΥΔΟ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τα καθίσματα και το δάπεδο είναι καλυμμένα με ένα πολύ ιδιαίτερο βελούδο, από 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα, με ιδιαίτερη μεταλλική πατίνα, για να παίζει με το φως που διαχέει η γυάλινη κάψουλα. Αυτό το υλικό είναι 100% ανακυκλωμένο. Για να συμπληρώσει τη νέα εικόνα που προσφέρουν οι θέσεις των καθισμάτων και η καθαρή θέα προς το δρόμο, αυτό το βελούδο επεκτείνεται και στο πάτωμα. Στη συνέχεια εκτυπώνεται σε τρισδιάστατα μοτίβα για να λειτουργήσει ως πατάκι δαπέδου. Η συνέχεια μεταξύ των καθισμάτων και του δαπέδου μπορεί να επιτευχθεί με ένα μόνο υλικό. Η τρισδιάστατη εκτύπωση σε αυτό το εύκαμπτο ύφασμα είναι επαναστατική και 100% ανακυκλώσιμη, κατασκευασμένη σε συνεργασία με την STRATASYS.

 • ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ AIR QUILTING®

Η τεχνολογία άνεσης ‘Comfort Fit’ των καθισμάτων υπογραμμίζεται από την υιοθέτηση ρυθμιζόμενων τμημάτων στους ώμους. Αυτή η ηλεκτροσυγκολλημένη ταπετσαρία ενός υλικού, είναι εύκολα ανακυκλώσιμη και οφείλεται στους φουσκωτούς θαλάμους που προέρχονται από κλασικά καθίσματα. Συνήθως αόρατος, αυτός ο θάλαμος έχει μεταλλικό περίβλημα ώστε να ενσωματωθεί στα καθίσματα. Είναι ορατό στο στήριγμα ώμων, προσφέροντας δεκαπλάσιο αίσθημα άνεσης, κατόπιν επιλογής, ανάλογα με το στυλ οδήγησης. Κάνοντας ορατό αυτό που παλαιότερα ήταν κρυμμένο, οδηγεί σε περισσότερη απλότητα, λιγότερα μέρη και περισσότερη άνεση.

Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT παρουσιάζει το αισιόδοξο όραμα της μάρκας για το μέλλον. Ενσωματώνει τις αξίες της γοητείας, του συναισθήματος και της αριστείας μιας μάρκας που μεταμορφώνεται και εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT θα αποτελέσει την έμπνευση για τα μελλοντικά προϊόντα, ακόμη και για τα πιο compact μοντέλα, από το 2025 και μετά.